Si kishim mundur, e si e beme?!

Si kishim mundur, e si e beme?!

by Prof. Ardian Deari -
Number of replies: 0

Te nderuar nxenes e kursiste,

ju te gjithe jeni deshmitare te nje sistemi rigoroz te ushtrimeve. Nje pjese e juaja ankohen shkaku i ushtrimeve qe ju behen si kusht per te hyre ne testet perfundimtare. Por, valle te ndalemi pak te kjo pjese! Pergjigjet e sakta me poshte:

Kush na detyroi ne qe te perpilojme nje sistem me nje alogritem te tille?! - Askush.

Kush i detyroi profesoret ne qendren tone qe te ndajne kohen e tyre me te cmuar qe edhe me familjet e tyre nuk qendruan gjate pushimeve, e qe publikuan ushtrime vazhdimisht per ju?! - Askusht nuk i detyroi.

Kush me detyroj mua personalisht qe me muaj e vite te jem ne programim te nje sistemi te tille?! - Akush nuk me detyroi.

Te nderuar nxenes e kursiste, ne askush nuk na detyroi qe te benim nje sistem te tille, por morali, perkushtimi dhe dashuria ndaj profesionit tone na shtyu qe te krijojme nje rrjet te tille edukativ. Mos harroni se, qe nga hapi i pare qe ju jeni ne qendren tone, per ju zhvillimi, emancipimi e rregullat perendimore vlejne qe aty. 

Ju qe keni ankesa tani, do te keni edhe me vone; por, ankesat me vone qe do t'i beni do te jene se pse nuk keni pasur edhe me shume detyra!

Andaj, perkrahni dhe jepjuni vullnet profesoreve ne qendren tone sepse ata po dalin prej vetes se tyre per t'u mundesuar juve dicka dobiprurese.

Me respekt, 

Prof MSc Ardian Deari