1. Uji i ngrohtë ngrin më shpejtë se uji i ftohtë.

2.  “Croissant” është spikur nga një bukpjekës nga Vjena si nderë për fitorën kundër Turkisë (1683)

3. Në Arabinë Saudite janë kukullat “Barbie” jolegale.

4. Çdo vit në planetin tonë vritën më së paku 437 000 njerëz. Kjo korrespondon në shkallën e vrasjëve 6,2 vrasje në 100 000 njerëz.

5.  Sporti i parë me garë botërore ishte biljardi (1873).

6.  Adolf Hitler është nominuar në vitin 1939për çmimin nobel për paqe. Kuptohet që para pushtimit të Polonisë.

7. Poashtu kolegët e tij diktatorial Mussolini (1935) dhe Stalini ishin nominuar për këtë çmin. Stalini madje dy herë (1945 dhe 1948)

8.  Kroacia ishte shteti i parë i cili i njohi Shtetët e bashkuara të Amerikës (1776).

9. Nga 221 shtete në botë në 59 shtete ekziston trafiku në anën e majtë. Një ndër shtetët më të njohura është Britania e Madhe.

10. Monako dhe qyteti i Vatikanit janë më të vegjël se New York Central Park.