Ne kohen qe po jetojmë, gjuhet e huaja janë thelbësore për tregun e punës. Te jesh dygjuhësh apo trigjuhesh është një avantazh i madh dhe ofron mundësi te mira për karrierën.

Ne kohen qe po jetojmë, gjuhet e huaja janë thelbësore për tregun e punës. Te jesh dygjuhësh apo trigjuhesh është një avantazh i madh dhe ofron mundësi te mira për karrierën. Dëshironi te mësoni sa me shpejt një gjuhe tjetër? Kjo është një ide e shkëlqyer. Ja disa këshilla si ta arrini me shpejt dhe me lehte qëllimin tuaj.

Gjeni një korrespondent

Kur jeni vete nuk arrini dot te motivoheni sa duhet. Për te mësuar një gjuhe te huaj duhet ta praktikoni sa me shume atë, kështu qe përveç kurseve klasike, pse te mos gjeni edhe një korrespondent? Ne Skype apo ne rrjete te tjera sociale ju ofrohen plot mundësi.

Rifitoni kohen e humbur

Keni dëshiruar gjithmonë te mësoni një gjuhe te huaj, por puna dhe angazhimet nuk ju kane lënë kohe te lire? Nuk është asnjëherë vone. Ju mund te shkarkoni ne telefon apo ne tabletin tuaj aplikacione te cilat do ju ndihmojnë te ushtroheni ne çdo moment.

Mësoni edhe mbi kulturën e atij vendi

Kjo është edhe me e vështirë, por do ju ndihmoje mjaft. Gjuha dhe kultura janë te lidhura fort me njëra-tjetrën. Interesohuni për muzikën, letërsinë apo kinematografinë e vendit te cilit po i mësoni gjuhen.

Sfidojeni veten

Mendoni se nuk keni vullnetin e duhur për t’ia dale? Sfidojeni veten dhe mundohuni sa te mundeni. Do ju duhet edhe durim për te arritur qëllimin, por nuk duhet te dorëzoheni lehte.

Integrohuni ne një komunitet

Nëse keni mundësi mund te shkoni ne shtetin përkatës për t’u ambientuar paksa edhe me gjuhen qe flitet atje. Disa jave apo disa muaj do ju bëjnë te perfeksiononi me shume duke qene se do dëgjoni vetëm te flitet ne atë gjuhe./ iKub