Këtu keni disa nga faqet me filma në gjuhën gjermane me titra gjermanisht, shqip dhe anglisht. Metodë kjo e cila përdoret nga shumë kursistë, studentë dhe nxënës. Metodë kjo që njihet si shumë efikase. Në vijim ju sjellim faqet e tilla që mundeni të gjeni video dhe filma nga ato më të rinjët e deri te ato ndër më të vjetrit të llojeve të ndryshme: dokumentarë, aksion etj. Çfarë dobie keni ju nga kjo?! – Ju njëkohësisht e dëgjoni, lexoni si dhe shikoni llojet e ndryshme të situatave në film të gjitha në gj. gjermane. Gjithashtu ju mundeni të mësoni shprehje të ndryshme idiomatike si dhe tradicionale të kulturave të ndryshme.

Këtu keni një opsion të përgjithshëm që në youtube mundeni të gjeni video më të ndryshme që ndihmojnë në mësimin e gjuhës gjermane psh: Hyni këtu…


Për çdo video që do të shikoni mundeni ti aktivizoni titrat (CC) në ‘video player’-in e keni këtë opsion.

Një ndër kanalet që paraqet tregime të ndryshme në gjuhën gjermane për fëmijë, por pse jo, edhe për të rritur që dëshirojnë të mësojnë dhe përvetësojnë gjuhën gjermane është kanali BOOKBOX , mundeni të hyni këtu për të parë këtë kanal.

EASY GERMAN– Një kanal tjetër për të studentët B1 dhe B2 të gjuhës gjermane, që nënkupton se duhet të keni njohuri mesatare të gjuhës gjermane. Hyni këtu për të hyrë në këtë kanal.

ARD MEDIATHEK– është një faqe që ofron filma dhe video nga më të ndryshmet në gjuhën gjermane. Mundeni të hyni këtu për të parë faqen.

ZDF MEDIATHEK– sikur ARD Mediathek, edhe ZDF është një faqe tjetër që ofron video dhe dokumentare të ndryshme në gjuhën gjermane. Hyni këtu.

KINOTX – është një faqe që ofron qindra dhe mijëra filma dhe video në gjuhën gjermane pothuajse për çdo nivel të gjuhës. Ju sugjerojmë që të i jepni një sy faqes KINOTX duke hyrë këtu.

TIVI – është një faqe që ofron filma vizatimorë dhe animacione të ndryshme për fëmijë në gjuhën gjermane. Faqja gjendet këtu.

GermanPOD101 – ky është një kanal në Youtube që ofron ushtrime dhe aktivitete të ndryshme që përforcojnë aftësinë e të dëgjuarit në gjuhën gjermane. Mundeni ta vizitoni këtu..

Nje burim shumë i fuqishëm qeë në ditët e sotme mund të përdoret është dhe NETFLIX. Por, e radhita të fundit për arsye se është me pagesë. Sidoqoftë, muajin e parë e keni falas dhe pastaj mundeni ta vazhdoni kontratën tuaj. Netflix mund të jetë si zëvendësues i të gjithave më lartë! Për të vizituar faqen shtypeni këtu.

Shpresoj që të gjitha këto burime të ju shërbejnë në rrugëtimin tuaj për mësimin e gjuhës gjermane. Ky tekst u përgatit nga prof. Ardian Deari, kopjimi i këtij artikulli pa lejen a autorit nuk lejohet.