80% e tokës në shtetin e Nevadës është në pronësi të qeverisë

Qeveria e SHBA-së  zotëron një pjesë të konsiderueshme të tokës në shtetin amerikan të Nevadas , 80%  të saj, për të qenë të saktë. Këto toka janë të rezervuara për  pyjet, zonat e shkretëtirës, ​​monumentet, parqet kombëtare dhe tokat dhe menaxhohen nga Byroja e Menaxhimit të Tokës. Tokat publike të shtetit variojnë nga shkretëtira të mëdha, qytete të minierave të braktisura, fermat e izoluara,  vargjet malore por ka dhe më shumë se kaq.

100 hektarë pica shërbehen në SHBA çdo ditë

Në SHBA, pica është ushqimi më  i preferuar i njerëzve. Sipas  Organizatës Tregtare të Industrisë së Picerisë në SHBA, çdo ditë shërbehet  rreth 100 hektarë  pica . Sipas një sondazhi të bërë nga Indeksi Amerikan i Kënaqësisë së Klientit, amerikanët kanë tendencë të jenë më të kënaqur nga pica sesa nga çdo ushqim tjetër.

Flamuri i SHBA-së është dizenjuar nga një nxënës i një shkolle të mesme.

Flamuri i tanishëm i SHBA-së  është projektuar nga Robert G. Heft. Heft fillimisht krijoi flamurin amerikan në vitin 1958 si projekt shkollor, ndërsa ndiqte shkollën e mesme.

Kryeqytet  i Amerikës fillimisht ishte qyteti i Nju Jorkut

Nju Jorku ishte kryeqyteti i parë i SHBA. Qyteti i Nju Jorkut shërbeu si kryeqytet i vendit për pesë vjet midis viteve 1785 dhe 1790.

Shtetet e Bashkuara përdorin 18% të energjisë botërore

Sipas statistikave të konsumit të energjisë në vitin 2014, shuma e energjisë që harxhon SHBA është ekuivalente me rreth 18% të konsumit të përgjithshëm botëror të energjisë. Konsumi i energjisë në vend konsiderohet i jashtëzakonshëm.

Nuk ka asnjë gjuhë zyrtare

Në praktikë, gjuha kombëtare e Shteteve të Bashkuara është anglishtja. Megjithatë, në nivel federal, nuk ka gjuhë zyrtare. Në të gjithë Amerikën flitet kryesisht anglisht,  ndërsa spanjishtja është gjuha e dytë më e folur  në vend.

Në një moment të caktuar të ditës, një në 8 amerikanë do të punojë për McDonald’s

McDonald’s është ndër punëdhënësit më të mëdhenj në vend. Besohet se 1 në çdo 8 amerikanë kanë qënë të punësuar ose do të punësohen në McDonald’s në një pikë të jetës së tyre.  McDonald’s ka punësuar një numër të madh të njerëzve të famshëm, para se ata të ishin të famshëm.

Alaska ka bregdetin më të gjatë të çdo shteti

Shteti amerikan i Alaskës ka bregdetin më të gjatë në krahasim me çdo shtet tjetër në vend. Vija bregdetare e Alaskës shtrihet rreth 6,640 milje. Alaska ka një bregdet prej përafërsisht 33,904 milje duke përfshirë ishujtë. Së bashku me gjiret, hyrjet, ishujt dhe tingujt, bregdeti Alaskan bregdetare shtrihet për 47, 300 milje.

Shtetet e Bashkuara shpikën internetin

Historia e internetit daton që në vitet 1950 kur u zhvilluan kompjuterët elektronikë. Gjatë viteve të hershme të 1960, Departamenti Amerikan i Mbrojtjes dha kontrata për sistemet e rrjeteve të paketave. ARPANET ishte rrjeti i parë që do të zhvillohej.

Shtetet e Bashkuara kanë ekonominë më të madhe në botë

Ekonomia e vendit përbën rreth 25% të ekonomisë botërore. Ekonomia në SHBA i atribuohet popullatës relativisht të re, papunësisë së moderuar, inovacionit teknologjik dhe shpenzimeve të larta të konsumatorit./Opinion.al