Hidhjani një sy historisë dhe traditave të Gjermanisë. A e dini se në Gjermani janë mbi 300 lloje të bukës dhe po ashtu ndodhen kopshtet zoologjike më të mëdha në botë?

Në këtë listë gjeni dhjetë fakte interesante rreth Gjermanisë, që faqja jone ka përzgjedhur nga seriousfacts.com:

Gjermania njihet edhe me emrin ‘Fatherland’.

Gjermania kufizohet me nëntë shtete, duke përfshirë Austrinë, Belgjikën, Republikën Çeke, Francën, Zvicrën, Danimarkën, Holandën, Luksemburgun dhe Polandën.

Gjermania renditet e teta në botë sa i përket sasisë së prodhimit të verës.

Mynihu është qyteti më i shtrenjtë në Gjermani.

Berlini është nëntë herë më i madh se Parisi dhe ka më shumë ura se Venecia.

Gjermanishtja është gjuhë zyrtare në pesë shtete: Gjermani, Luksemburg, Austri, Zvicër dhe Lihtenshtajn.

Hambrugerët e morën emrin nga Hamburgu (qytet në Gjermani).

Në Gjermani janë mbi 300 lloje të bukës.

Gjermanët janë konsumuesit më të mëdhenj të birrës, në botë.

Zoologischer Garten në Berlin është kopshti zoologjik më i vjetër në Gjermani dhe më i madhi në botë. Po ashtu, konsiderohet se Gjermania ka më së shumti kopshte zoologjike se ndonjë vend tjetër.