Përdoruesit e mediave sociale shpenzojnë mesatarisht 2 orë e 24 minuta në ditë në rrjetet sociale. Kjo thekson shtrirjen e mundshme të marketingut të mediave sociale dhe përpjekjeve të menaxhimit të komunitetit.
Platforma më e njohur e mediave sociale në botë është Facebook, me mbi 2.8 miliardë përdorues aktivë mujorë. Bizneset mund të arrijnë një audiencë të madhe përmes fushatave të marketingut në Facebook.

Lexo Edhe:

Instagram ka mbi 1 miliard përdorues aktivë në mbarë botën, me 500 milionë prej tyre që përdorin platformën çdo ditë. Kjo e bën atë një platformë popullore për marketingun me ndikim.

Twitter ka 192 milionë përdorues aktivë çdo ditë. Twitter mund të jetë një platformë efektive për bizneset për të ndërtuar ndërgjegjësimin e markës dhe për t’u angazhuar me klientët e tyre.

LinkedIn ka mbi 740 milionë anëtarë, me profesionistë që regjistrohen për t’u bashkuar me platformën me një normë prej dy anëtarësh të rinj në sekondë.Kjo e bën atë një platformë të vlefshme për marketingun dhe rrjetëzimin B2B.

Përdoruesit e mediave sociale kanë më shumë gjasa të blejnë nga markat që ndjekin në mediat sociale. Ndërtimi i një pranie të fortë në media sociale mund të çojë në rritjen e shitjeve dhe besnikërinë e klientit.

Dita më e njohur për përdorim në Instagram është e hëna. Postimi në ditën e duhur mund t’i ndihmojë bizneset të maksimizojnë angazhimin në platformë.

Mbi 50% e përdoruesve të Instagram ndjekin të paktën një biznes në platformë.Kjo thekson potencialin që bizneset të arrijnë dhe të angazhohen me audiencën e tyre të synuar në platformë.

Mbi 2 miliardë njerëz përdorin YouTube, duke e bërë atë platformën e dytë më të njohur të mediave sociale në botë. Kjo e bën atë një platformë të vlefshme për fushatat e marketingut me video.

74% e konsumatorëve mbështeten në mediat sociale për të udhëhequr vendimet e blerjes. Kjo e bën marketingun e mediave sociale dhe menaxhimin e komunitetit kritik për bizneset që kërkojnë të tërheqin dhe mbajnë klientët.