Ndikimi revolucionar i kufjeve me Bluetooth!

0
Përdorimi i kufjeve me Bluetooth po bëhet gjithnjë e më tërheqës për shkak të lirisë së ofruar pa kabllo dhe cilësisë së lartë të tingujve dhe përshtatshmërisë së tyre me shumicën e pajisjeve të sotme të komunikimit dhe multimedias. Ndër përfitimet kryesore të kufjeve me Bluetooth, një aspekt i rëndësishëm është liria e lëvizjes që [...]

Fakte rreth marketingut të mediave sociale

0
Përdoruesit e mediave sociale shpenzojnë mesatarisht 2 orë e 24 minuta në ditë në rrjetet sociale. Kjo thekson shtrirjen e mundshme të marketingut të mediave sociale dhe përpjekjeve të menaxhimit të komunitetit. Platforma më e njohur e mediave sociale në botë është Facebook, me mbi 2.8 miliardë përdorues aktivë mujorë. Bizneset mund të arrijnë një [...]

Si mund ta detyroni Inteligjencën Artificiale t’i përgjigjet pyetjeve të ndaluara

0
Studiuesit në kompaninë e zhvillimit të inteligjencës artificiale me bazë në Kaliforni, Anthropic, kanë zbuluar një dobësi që bën që modelet e Inteligjencës Artificiale (AI) t’u përgjigjen “pyetjeve të ndaluara”, siç janë udhëzimet për të bërë një bombë. Modelet e mëdha të gjuhëve (LLM) janë programuar për t’iu përgjigjur pyetjeve të caktuara, por tashmë ekzistojnë [...]

Çfarë ndodh nëse Inteligjenca Artificiale hyn në luftë?

0
Çfarë ndodh nëse Inteligjenca Artificiale hyn në luftë? Paqe në botë? Sipas inteligjencës artificiale mund të duhet edhe një sulm bërthamor. Garë armatimesh dhe sulm të befasishëm bërthamor, kjo ishte zgjedhja e disa IA gjatë një simulimi për një luftë botërore. Në vitin 1983 u shfaq në kinema filmi ”Wargames” një film me regji të [...]
germany flag in front of building

Mëso Gjermanisht!

0
Vorwort - Parathënie Shumë njerëz kane dëshirë te mësojnë Gjermanishten, por shpesh nuk e realizojnë këtë qellim jo se ju mungon...
timelapse photography of vehicle on concrete road near in high rise building during nighttime

Ofrojme kurse te gjuhes angleze dhe gjuhes gjermane ne Kumanove

0
Shkolla private e gjuheve te huaja "English For Life" ofron kurse te gjuhes angleze dhe gjuhes gjermane ne qytetin e...

Mos t'ju ik!