Fraza janë shprehje të ndryshme kulturore të cilët në çdo gjuhë kanë kuptime të ndryshme. Për shembull fraza: “ah kush je ti kush je ti” në gj. shqipe nuk përdorët për të pyetur se “kush je ti” por për të thënë “të njoh unë ty shumë mirë”. Në gj. gjermane nuk mund ta themi këtë assesi të përkthyer fjalë për fjale, gjermanët do të qeshnin me ne. Prandaj, në rast se mësojmë një gjuhë, duhet t’i vëmë vetës kusht që t’i mësojmë edhe disa fraza në atë gjuhë. 

Këtu i keni frazat më të përdorura të gj. gjermane. 

Dhe mos harroni: “Wir lieben Deutsch ❤”